Retningslinjer og ofte stilte spørsmål

Kan man optimalisere/Tune en helt ny bil?

Ja, så framt det er software som støtter den nye bil typen. Vi anbefaler at bilen er innkjørt før noe optimalisering blir utført.

Må man melde fra til forsikringsselskapet/SVV?

Det er bilens eier som er ansvarlig for å melde fra om høyere ytelse til både forsikringsselskap, skatteetaten og SVV.

Hvilken garanti får jeg?

Vi garanterer at bilen vil få den økte effekten som er avtalt på forhånd og for jobben vi utfører, oppstår det en feil under programmering eller er du ikke fornøyd setter vi bilen tilbake slik den var før optimaliseringen – kostnadsfritt!

Gjelder fabrikkgarantien etter optimaliseringen?

Både ja og nei, fabrikkgarantien vil I noen tilfeller ikke gjelde om skade er oppstått pga høyere ytelse I motoren, men er skaden eller mangler ikke knyttet til tuningen skal garantien være gjeldene.

Er optimaliseringen skadelig for motoren?

Nei, men service og vedlikehold er fortsatt like viktig og vi anbefaler noe kortere serviceinterval for din og bilens trygghet. Vi anbefaler også å gå for service produkter av god kvalitet, ta gjerne kontakt for konsultasjon ang din bil!

Hvorfor har dere ikke priser på nettsiden deres?

Det er dessverre sånn at en jobb ikke er lik en annen jobb. Enkelte ganger må vi ut med styreenheten på bilen for å kunne programmere eller bruke spesialutstyr. Dette vil da ta noe lengre tid enn ved vanlig programmering gjennom diagnose/OBD kontakt. ingen løsninger er like, og noen krever mer tilrettelegging. Jo nyere kjøretøyet er, jo mer avansert er programvaren. Heldigvis har vi markedsledende utstyr for å kunne tilby så trygg og enkel programmering som over hodet mulig.

Hva er fordelene med optimalisering?

Lavere forbruk

Bedre dreiemoment

Mer hestekrefter

Bedre kjørbarhet

Større SMIL per MIL !

GRATIS TILBAKESTILLING TIL ORIGINAL SOFTWARE.

 

Alle biler som er programmert/optimalisert via OBD/Diagnosekontakt av oss tilbakestilles kostnadsfritt.

Er motorstyringen programmert i Bench (utenfor kjøretøyet) så kommer det et tillegg på 1250,- inkl.mva

 

GARANTI.

 

Vi garanterer for at programvaren som er lagt inn er korrekt til ditt kjøretøy. Vi garanterer for utført arbeid/montering. Vi kan ikke garantere for bilen/motorens holdbarhet, da det er flere faktorer uten for våres kontroll som spiller inn.

For garanti vilkår vedrørende spesialarbeid se egen side.

 

KJØRETØY SOM HAR FÅTT SOFTWARE OPPDATERING HOS MERKEVERKSTED.

 

Skulle tuning blir slettet ved en nødvendig software oppdatering, vil vi legge inn tuning filen igjen kostnadsfritt.

Har software oppdateringen gjort endringer som fører til at ny fil må bestilles, vil kostprisen på selve filen komme I tillegg.

 

EGR, DPF, ADBlue OFF vil komme i tillegg.

 

Dette gjelder alle kjøretøy som er programmert via OBD/diagnosekontakt og KUN hvis programmering/optimalisering har skjedd hos oss med bilen i ditt eie!

 

Motorstyring som er programmert I Bench (utenfor kjøretøyet) for et tillegg på 1250,- ink mva.

 

Motorstyring som programmeres I Bench (utenfor kjøretøyet) er på eiers risiko og Tunginglabs AS fraskriver seg ethvert økonomisk ansvar.

 

EFFEKT ETTER TUNING.

 

Effekt etter tuning finnes i bil-listene på våre nettsider og er dynotestet effekt.

Resultat etter tuning kan variere noe grunnet utveksling i drivverk/slitasje o.l men alle kjøretøy skal ha den effektøkningen som listene tilsier eller mer.

Dynografer utleveres ikke til kunder men finnes I kalkulatoren på nettsiden.

 

BETINGELSER OG VILKÅR.

 

Ved kjøp av våre tjenester eller produkter aksepterer du som kunde våre betingelser og vilkår nevnt på denne siden og det er ditt ansvar som kunde å lese disse før eventuelt kjøp/bestilling.

 

Vi fraskriver oss alt ansvar vedrørende lovligheten av enkelte tjenester/produkter og oppfordrer kunde til å undersøke dette før bestilling.

 

Ved bestilling av våre tjenester og/eller produkter påtar kunden seg alt legalt ansvar en eventuell modifisering av et kjøretøy kan  medføre.

 

For at en optimalisering skal fungere optimalt må de mekaniske forutsetningene være tilstede.

Tuning/Optimalisering vil ikke fungere optimalt hvis bilen har feil eller mangler/defekter som bl.a

Sensorer og mekaniske komponenter o.l.

 

Vi fraskriver oss et hvert ansvar vedrørende eksisterende mekansiske feil da dette er kundens ansvar og vi ber kunden informere om dette på forhånd. Feilsøking før/etter tuning vil bli fakturert I tillegg.

 

Vi garanterer for at tuningen fungerer forutsatt at det ikke foreligger mekaniske feil i utgangspunktet.

Skulle det vise seg at bilen ikke fungere som den skal etter optimalisering viser vi selvfølgelig velvilje og forsøker alltid å komme til bunns I problemet for å eliminere/utelukke feil i vår programvare.

 

Kunde får ingen refusjon av betaling ved mekaniske feil som forårsaker at tuning/remapping ikke fungerer.

 

Adblue/egr/dpf deaktivering er ulovlig i en rekke land, så vi oppforder kunde til å undersøke dette før eventuelt bestilling av tjenesten og Tuninglabs AS fraskriver seg alt legalt ansvar..

 

REKLAMASJON.

 

Ved en reklamasjon på arbeid utført av oss skal prosjektet fraktes til vår lokasjon for sjekk/utbedring.

Skal en tekniker sendes ut for reklamasjonsarbeider utenfor vår lokasjon vil kunde bli fakturert for transport tur/retur samt utreisegebyr på 2500,- inkl. mva.